Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1976, Üllői út az Állami Pénzverde előtt, a felüljáró előtti időben. Korábban: Állami Pénzverő Nemzeti Vállalat. Keresztben a Könyves Kálmán körút.
A kiváló fényképész, Heinz Heider nagyon megérezte, hogy hova kell állnia a gépével. Minden látszik rajta ma is, ahhoz, hogy majd ötven év után is felismerhető legyen a helyszín!
A háttérben az alig elkészült SOTE toronyház és a Nagyvárad téri református templom.
Maga a villamos-szerelvény is egy apróbb csemege. A vontató, 51/A jelzésű villamos oldalán még ott a berregő...!
Mögötte pegig a középen nyitott...vontatmányok.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (szolnoki Út), 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Facebook, Budapest tömegközlekedése régen, Fotó: Heinz Heider
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©