Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Futó utca a Nap utcánál, 8. kerület

További információk a képhez

1980, Futó utca a Nap utcánál. A Futó utca ezen szakaszán volt az első munkahelyem. Egészen pontosan a VIII. kerületi IKV garázsa. 1975-től 1989- ig dolgoztam itt. Napjainkra alig maradt meg ház a régiekből.
Azok helyén (amikért nem kár), lett sok másik. Többek között az IKV garázsért sem. Furcsa érzés ezeket leírni úgy, hogy 19 évesen itt kezdtem a nagybetűs életet.
De akárhogy is a Józsefváros városrész név 237 utáni, az önkormányzat általi eltörlése, ez akkor is a JÓZSEFVÁROS!
(Ui.: A városrész nevének eltörlését időközben visszavonták. (Cserébe újak kerültek elő...)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Futó utca, 1730-as évektől Untere Donau Gasse, 1804-től Renn Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (17931), orig: JANKOVSZKY GYÖRGY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©