Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1964. A József körút 2. számú ház, ami nem más, mint a László ház. Az egész ház egy kész csoda. 1895-re készült el, de őszinte leszek: ez a kép nem ezért került ide. Bár az épület, a kapu és az egész bejárat önmagáért beszél.
Az igazság az, hogy a húgomnak volt ilyen babakocsija, amit sohasem felejtek el!
Teljesen sokadlagos tényező, hogy nem kevés kölcsönt bátorkodtam fölvenni a szintén ugyanitt látható az OTP egységben...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-tól József körút , 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca), 1810-es években Szalay Gasse (Szalay utca)
  • Forrás: Fortepan (03707), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©