Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, Kálvin tér, 8. kerület

További információk a képhez

1953. Kálvin tér az Üllői út és a Baross utca torkolatában. A  kockaköves Baross utcából halad a 26-os nyitott peronú villamos. Hogy hova...: talán a Kecskeméti utcába...De ami még elképesztőbb, hogy visszafelé is ! És ami még ennél is elképesztőbb, hogy volt még hely valamely járdasziget félén egy pihenő pad is, ahol is a hölgy ül !
Ehhez képest, hogy manapság még sétáló utcának is szűk...!
A háttérben  természetesen a Kálvin téri református templom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér, 1953-tól újabb írás szerint Kálvin tér

Érdemes utánanézni:

26-os villamos.
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (1)

Zsille Péter
Zsille Péter
A 26-os - őseim elmondása szerint - tényleg átment a Kecskeméti utcába, és a végállomása az Egyetem téren volt. Ezt a villamost pótolták
a 74-es trolival.
2013. október 03. 23:19