Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951. Fiumei út, a Józsefvárosi pályaudvar, 8. kerület

További információk a képhez

1951. Fiumei út, a Józsefvárosi pályaudvar az Orczy tér oldalában. A Józsefvárosi pályaudvar vöröscsillaggal, akkoriban kötelező jelleggel.
Az ekkor -még csak- Pest városának első pályaudvara, amit is 1867-ben adtak át a forgalomnak, és Losonci Pályaudvarnak hívtak.
2005-ben bezárt. Azóta sokáig pusztult. Napjainkra viszont rengeteg pénzzel holokauszt-emlékhely céljára fel lett újítva (Pelcz József).
Az első pesti pályaudvarnak talán a legnagyobb negatívuma az, hogy nekem ide kellett bevonulnom katonának (leges-legutoljára 2-évre) 1978-ban.
A kutyafáját! Roppant finoman fogalmaztam. 
Az igazság, hogy ez nem a pályaudvar hibája.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fiumei út, 1957-től Mező Imre út, 1923-tól Fiumei út, 1874-től Köztemető út, 1840-es évek végétől Friedhof Strasse (Temető út), 1817-tőlLinien Graben (Árok vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (5304), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Drexler Vajk
Drexler Vajk
hát igen, a vöröscsillagot feltették, de a betűket már nem tették vissza...
2013. szeptember 25. 16:05