Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

A legnagyobb áruház, legnagyobb választék!
1930- as évek. A Rákóczi úton a Corvin áruházat csodálhatjuk meg az eredeti állapotában. Az épület Reiss Zoltán tervei alapján készült el 1926-ban. Érdekes még, hogy az egy emeletesnek kinéző epület valójában NÉGY emeletes! A Corvinban volt Magyarországon először mozgólépcső 1931-től!
Az 1960-as evek közepén az akkor már igen-nagyon viseltes áruház érdekes módon született újjá, legalább is a Rákóczi úti frontján: egyszerűen becsomagolták a mai napig is látható alumínium-hullámlemez "huzatába".
És még egy apróság: ekkoriban is működött a tetején a terasz!
Az útburkolat a kornak megfelelően kockakő.
További érdekesség még a Klauzál utcából a népszínház utca felé tartó sín, amin még egy villamos is található, éppen a Corvin előtt. Erről egy kicsit többet itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: valasz.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©