Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1875 táján, Felső Duna sor, Obere Donau Zeile (Eötvös tér) a Ferenc József (Széchenyi István)  tér felől, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1875 táján, Felső Duna sor, Obere Donau Zeile (Eötvös tér) a Ferenc József (Széchenyi István) tér felől. Szemben a Stein-ház.
Eötvös József szobra elég régen jelen van a téren, de nem olyan régen, hogy ezen a képen is ott (itt) legyen! Eötvös József szobrát Huszár Adolf alkotta 1879-ben. Ekkortól viseli a tér ezt a nevet. A szobor -ezen időpont után- maradt (legfeljebb megújult), az épület és a neve cserélődött! Az újabb épületek nevei (gazdái meg pláne!).
Szóval lett aztán még Grand Hotel Ritz, a későbbi Dunapalota.
Azután pedig a helyére került épületek nevei: Hotel Forum, aztán meg a mai napig Hotel Intercontinental. A háttérben, távol a Citadella.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Eötvös tér, Előzőleg Felső Duna sor, Obere Donau Zeile
  • Forrás: Fortepan.hu (82133), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.078, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©