Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1878 táján, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1878 táján, kilátás a Gellérthegyről a Ferenc József sétány (Belgrád rakpart) felé. Ez a fénykép azért különösen érdekes, mert akkor készült, amikor a régi Erzsébet híd nem létezett, még tervben sem. Valamint úgy látható e terület (így egészben), ami többnyire csak korabeli térképeken látható, például ezen! Az elsőleges támpont a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia, másként a Belvárosi plébánia templom.
Felfedezhető a még (sokáig létező) dunafürdő is. Ezekről többet itt.
Szinte biztos, hogy kihagytam valamit (valamiket). Imhol kérem a tisztelt látogatókat, hogy a kihagyottakkal kapcsolatban segítsenek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Belgrád rakpart, 1918-ban Kossuth Lajos rakpart, 1879-től Ferenc József rakpart, 1873-tól Ferenc József sétány, 1838-tól Alsó-Duna-sor
  • Forrás: Fortepan.hu (82238), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.183, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."