Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Koronaherceg (Petőfi Sándor) utca, 5. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Koronaherceg (Petőfi Sándor) utca. A Párizsi utca sarki épület tetején még egy csodaszép torony. Nem véletlenül nevezték Budapestet a tornyos házak városának...!
A teljes kép itt. A távolban szemben a Hotel Budapest.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1923-tól Petőfi Sándor utca, 1922-től Koronaherceg utca, 1919-től Főposta utca, 1918-1919-ben Hajnóczy utca, 1874-től Koronaherceg utca, Az 1860-as évektől Kronprinz Gasse, 1690-től Herren Gasse (Úri utca), 1547-től Hatvani utca mahalle (szi), A XVI. században Platea Domimorum (Urak Utcája)
  • Forrás: Fortepan.hu (82348), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.024
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©