Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890- es évek vége táján, Géza (Garibaldi) utca, 4. (1950-től 5. kerület

További információk a képhez

1890- es évek vége táján, Géza (Garibaldi) utca a Nádor utca felől. A háttérben pedig, a még javában épülő Országház.
Ez akár montázsnak is tűnhet, de nem az...
1890-ben az Országház még félkésznek sem volt mondható.
Így talán érthető, hogy a környező utcák viskóinak felszámolása későbbre hagyadtatott. Fontos és érdekes adat, hogy Steindl Imre úgy tervezte az épületet, hogy elsődlegesen külsőleg legyen kész és látványos. A belső csak később lett kész. A kontraszt viszont elképesztő...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1956-tól Garibaldi utca, 1874-től Géza utca, 1858-tól Geysa utca, 1838-tól Biber Gasse (Hód utca), 1830-tól Brauhaus Gasse (Sörház utca)
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."