Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895 táján, a Váci utca, 4., (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1895 táján, a Váci utca a mai Március 15. tér felől dél felé nézve.
Ami segít a tájolásban, az az Angolkisasszonyok temploma a háttérben. Az előtér pedig az egykori (ekkori) Rózsa tér. A kép alapján a korabeli személyszállítás egy fontos állomása volt itt még fiákerek (fiákkerek) formájában. A szó a párizsi Hotel Saint-Fiacre szálloda közelében várakozó első lovas bérkocsiktól ered.
Ám szerintem a csúcs a kép közepén az egyfülű vödör, azaz a Rocska...(Ajkay Örkény).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1899-től Váci utca, 1810-től Alte Martkt Platz (Régi Vásártér), A XVIII. században Haupt Platz (Fő tér), 1750-től Waitzner Gasse, 1690-től Leopold Gasse
  • Forrás: Fortepan. hu (57561), fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©