Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1899 táján, Petőfi tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1899 táján, Petőfi tér. A háttérben a Hotel Bristol (korábban Carlton hotel). Ennek a helyére épült 1969-ben a Hotel Duna Intercontinental, aminek a mai neve Budapest Marriott Hotel.
Középen a Petőfi szobor (Huszár Andor, 1882.). A kép jobb oldalán a Nagyboldogasszony ortodox székesegyház. Más néven az Istenszülő elhunyta Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyház. Megint más néven: Petőfi téri ortodox templom. A templomot a ma látható formájában a nemzet építésze, Ybl Miklós tervezte. Ortodox templomot, a hazai görögök alapították, ám Rákosi Mátyás az orosz ortodoxoknak ajándékozta.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Petőfi tér, Előzőleg: Untere Donau Zeile (Alsó Duna sor), egy része 1836-ban Börsen Platz (Börze tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (82596), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.071, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©