Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Deák Ferenc tér, 5. és 6. kerület

További információk a képhez

1900-as évek eleje, Deák Ferenc tér.
Egy olyan szögből fényképezve, ami valami csoda.
No, meg kell említeni, hogy állt még a két emeletes Kremnitzer-ház. Ennek a helyén van napjainkban (2017.10.10.) az "Akvárium" bejárata. Kissé hátrább a Földalatti (nem Metró!) talán legdíszesebb lejárója. Eme díszes-míves lejárók az I. viláháború után szűntek meg létezni.
Jobbra a Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út). Középen a háttérben a Fonciére-palota itt még kupolával.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc tér, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta pac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektőlJuden Markt (zsidó piac), vagyJuden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©