Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1906, Eskü (Március 15.) tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1906, Eskü (Március 15.) tér. Szemben a Királyi Palota. Érdekességek a képen: Minden ebben a korban készült kép kapcsán nem tudok eleget csodálkozni az emberek öltözködésén...Még az utcaseprőén is! (Mellesleg 60 évvel később, a gyermekkoromban is pontosan ugyanilyen felszerelése volt az utcaseprőknek. Bizonyíték ezen a képen!
Aszfalt, betonút még ekkoron nem lévén az útburkolat kockakő.
A villamos, ami természetesen még nyitott peronú villamos még alsószedős...Valamint még szám nélkül való...Ami biztos, hogy a Népliget felé tart.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Március 15. tér, 1874-től Eskü tér, 1870-től Pfarr Platz (Plébánia tér), 1750-től Kirchen Platz (Templom tér), 1740-től Dreifaltigkeits Platz (Szentháromság tér), 1700-tól Runde gegen die Kirche (A templommal szembeni körönd), 1690-től Kürch Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (115844), orig: SZÉMAN GYÖRGY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."