Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1928, Erzsébet tér, 4.( 1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1928, Erzsébet tér, a Hazai Bank Rt. székháza. A kétemeletes házat a századforduló elején vásárolta meg a Hazai Bank Rt. A sarokház államosítását követően a volt bank-székházba 1948 nyarán költözött be a Brit Nagykövetség. Nagy-Britannia és Észak-Írország követsége lett. A kép érdekessége még, hogy a teret kerítés vonja körül. De még ennél is érdekesebb, hogy az Erzsébet téren a Deák Ferenc tértől a mai József Attila utca felé még villamos közlekedett. Lévén a szemünk előtt a vágányok.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990- től Erzsébet tér, 1953-tól Engels tér, 1946-tól Sztálin tér, 1857-től Erzsébet tér, 1853-tól Neue Markt Platz (Új Vásár tér), 1853-tól Theater Platz (Színház tér), A XVIII.században Deutsche Theater Platz (Német színház tér), Alte Markt Platz, Neustadt Platz ( Újváros tér), A XIX. században Jahr Markt Platz (Éves piac tér), 1787-től Markt Platz (Piac tér), Régebben a Váci kapu előtti temető
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©