Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1928, Petőfi Sándor utca, 4., (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1928, Petőfi Sándor utca az Apponyi tér (Ferenciek tere) sarkán. Az 1862 óta fennálló vászon-, fehérnemű- és menyasszonyi kelengye-üzlet. A Brudern bazár helyére épült Párisi udvar, vagy (IBUSZ ház) eredetileg az itt látható Belvárosi Takarékpénztár székháza volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1923-tól Petőfi Sándor utca, 1922-től Koronaherceg utca, 1919-től Főposta utca, 1818-1819- ben Hajnóczy utca, 1874-től Koronaherceg utca, Az 1860-as években Kronprinz Gasse, 1690-től Herren Gasse (Úri utca), 1547-től Hatvani utca mahalle (szi), A XVI. században Platea Domimorum (Urak Utcája), A török hódoltság előtt Szent Péter utca
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."