Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Pesti alsó (Jane Haining) rakpart, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1943, Pesti alsó (Jane Haining) rakpart. A viaduktvasút fölött a Hungária Szálló (GRAND HOTEL HUNGARIA), mögötte a CARLTON hotel. Ez utóbbinak a helyére (részben) épült 1969-ben a Hotel Duna InterContinental, ami napjainkban a Hotel Marriott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2010-től Jane Haining rakpart, Korábban Pesti alsó rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (105648), orig: ARCHIV FÜR ZEITGESCHICHTE ETH ZÜRICH / AGNES HIRSCHI, CARL LUTZ felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©