Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, József nádor tér, 5. kerület

További információk a képhez

1958, József Attila utca 8. sz. ház a Münnich Ferenc (Nádor) utca sarkán a József nádor tér felől. Az, hogy ott már volt rendőrbódé, az újdonság volt számomra...
Egy kis plusz Dittrich Zsuzsánna És Tibor jóvoltából: Eredetileg az Első Magyar Általános Posta Takarékpénztár részére épült, Meining Artúr tervezte. A bejárati kovácsoltvas kaput Jungfer Gyula vállalkozása készítette.Az épületen "Méhkaptár" dombormű látható, amely a pénz gyűjtésére utal. Ma a Merkantil Bank Zrt. épülete. Köszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól József nádor tér, 1874-től József tér, Az 1820-as évektől Joseph Platz (József tér), A XIX. század elején Salz Platz (Só tér), Salzamts Grund (Sóhivatal térsége)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (03979), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©