Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Deák Ferenc tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1949, Deák Ferenc tér. A ház nem más, mint a Deák Ferenc tér 3., a Sütő utca és a Deák Ferenc utca között. A háttérben a Belvárosi Szent Anna templom tornya. A Földalatti (nem metró!) lejárója (lejárói) ekkor éppen itt volt(-ak).
A Droszt Tivadar-féle taxiállomás látható éppen, bár taxi nélkül. Az útborkolat még kockakő.
De ami számomra a lényeg: Google ide, vagy oda, ezt a képet rettentően jól eltaláltuk mi ketten...(Bocsánat, hárman: Fortepan)!
Ezzel azt akarom csak mondani, hogy @-jó a "Gúgli" képe. Nem volt könnyű kikapni a rengetegből...)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc tér, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta pac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagyJuden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Fortepan.hu (09133), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©