Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Apáczai Csere János utca, 5. kerület

További információk a képhez

1960, Apáczai Csere János utca a Duna szálló melletti Dunakert.
Ezen Dunakert a Duna Szálló kerthelyisége volt. Napjainkban a Hotel Marriott (leánykori nevén a Hotel Duna InterContinental, vagy rövidebben Hotel InterContinental) van a helyén. (A kerthelyiség mögött az Apáczai Csere János utca és a Régi posta utca sarkán lévő épület látszik.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Apáczai Csere János utca, 1951-ben Móricz Zsigmond utca, 1919-től Mária Valéria utca, 1919-ben Szentmarjay utca, 1874-től Mária Valéria utca, 1870-től Erzherzogin Marai Valeria Gasse (Főhercegnő Mária Valéria utca), 1840-es évektől Donau Zeile (Duna sor), ObereDonauZeile (Felső Duna sor)
  • Forrás: Fortepan.hu (178805), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."