Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Kossuth Lajos utca, 5. kerület

További információk a képhez

1960, Kossuth Lajos utca és a Szép utca kereszteződés.
1964-65-ben itt épült fel a 12 szintes a Hungarotex székház amelynek betonvázát felhasználva, épült meg 1999-ben a Bellevue Pláza (jelenleg Uniqa Pláza) irodaház.
Trabantokat látok. Az utóbbi napokban úgy látszik, hogy ez elhatalmasodott rajtam...
De látok még púposokat is, ami jelen esetben talán Pobedákat jelent...
A háttérben az Úttörő Áruház.
A képet viszont a régi Skoda Spartak 440-es uralja.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kossuth Lajos utca, 1537 körül Szent Péter utca, 1574-től Hatvani utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1874-től pedig ismét Hatvani utca, 1848-1849-es forradalom és szabadságharc idején Szabad sajtó út, 1894. Március 24. óta Kossuth Lajos utca
  • Forrás: www.facebook.com-orczykulturkert
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©