Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Szent István körút 5., 5. kerület

További információk a képhez

1960, Szent István körút 5. A Fürst Sándor (Hollán Ernő) utcából nézve. Jobbra a Néphadsereg (Falk Miksa) utca. A ház aljában a SZIGET ESPRESSO ÉS CUKRÁSZDA, és a Luxor ESPRESSO.
Az Édesség bolt előtt egy néhai gázlámpa kandelábere felfedezhető. Még rengeteg a nyitott ablak a házakon, még lehetett szellőztetni...Van még ostorlámpa, kalapos lámpa, és még csibilámpa is...A nagyító használatával kiválóan olvasható a ház neve: NÁDOR-UDVAR, valamint az építésének éve: 1900.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút (Leopold Ring), 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), Az 1840-es években Neuer Damm Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (102614), ADOMÁNYOZÓ:BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA / VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI OSZTÁLYÁNAK FÉNYKÉPEI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."