Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Dimitrov (Fővám) tér, 9. és 5. kerület

További információk a képhez

1961, Dimitrov (Fővám) tér. A kép bal szélén az 1960-61-ben épült benzinkút fellelhető. Jobbra penig a Nagyvásárcsarnok, azaz Központi vásárcsarnok, avagy Nagycsarnok. Vannak még érdekességek a képen. Ezeknek egyikei a rengeteg háttérben látható kémények. De talán -legalábbis nekem tetszően- a legérdekesebb, a távololban feltűnő OTI székház tornya.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fővám tér, 1817-ben Salzplatz, Az 1850-es években Sóház tér, 1866-tól Só tér, 1874-től Fővám tér, 1949 és 1991 között Dimitrov tér
  • Forrás: Fortepan.hu (220554), ADOMÁNYOZÓ Sólyi Ilona
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©