Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Bajcsy-Zsilinszky út, 6. és 5. kerület

További információk a képhez

1972, Bajcsy-Zsilinszky út. Hű, de gyorsan múlik az idő!
Ha a kép felső részével kezdjük, akkor egy érdekes hármasra bukkanhatunk. A Szabadság-szobor és az UFO között találhatjuk a vörös csillagot. A csillag alatt a Főkapitányság. Az UFO alatt pedig a távolsági autóbusz pályaudvar és a nagy parkoló. Itt még egy nagy túlélő is fellelhető: a "faros "Ikarus. Talán 66-osok.
Ezek egyike sincs már, csak a nevüket változtató szórakoztató helyek. A parkolóban lévő autók nem igazán felismerhetők, de az utakon lévők többsége igen. Ezek a követketők: Nysa, Warsawa, Volga-M-21.
A sínen lévőt nem ismerem fel. Az Ikarus 620-ast igen. A Csepelt 352-esnek, az újabb autóbuszt Ikarus 250k vélem. Így utólag Dorogman László segítségével.
A csbilámpákat már felváltották a múanyag helyetteseik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Bajcsy-Zsilinszky út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út),, Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kraut Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út, 1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

László Keszthelyi
László Keszthelyi
Vagy szénpiac,azaz Kohl Markt, vagy Kraut Markt,azaz káposztapiac.
Laci 156,Bp. taxi
2014. január 11. 08:33
Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
A sínen lévő autó BMW-nek tűnik. Baloldalt pedig éppen kimegy a képből egy Peugeot 404, szemben a Warsava mellett meg egy Polski Fiat 125.
2014. január 12. 01:33