Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Március 15. tér, 5. kerület

További információk a képhez

1974, Március 15. tér. Nyugiság, pihenés a téli napsütésben...
A háttérben a Piarista Gimnázium épülete. 1913-1917 között Hültl Dezső (1870-1946) tervei szerint felépült az új épület, amely helyet adott a gimnáziumnak, a rendháznak, a tartományfőnökségnek és a Kalazantinum hittudományi intézetnek. Az Egyetemi Színpad is itt működött. Még Sándor György is innen idult hódító útjára....1957. szeptemberétől működött az épület korábbi kápolnájában az Egyetemi Színpad
Ami a földszintes házat illeti, az a "Százéves" éttermet rejtegeti az alagsorában. Lassan inkább kétszáz éves...A Százéves étterem Budapest legrégebbi vendégfogadójaként 1831-ben nyílt meg a belváros szívében egy kis barokk palota földszintjén...Eme épületről részletesebben itt.
A járműveket a tisztelt látogatókra bízom...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Március 15. tér, 1874-től Eskü tér, 1870-től Pfarr Platz (Plébánia tér), 1750-től Kirchen Platz (Templom tér), 1740-től Dreifaltigkeits Platz (Szentháromság tér), 1700-tól Runde gegen die Kirche (A templommal szembeni körönd), 1690-től Kürch Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (18790), orig: URBÁN TAMÁS, Egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©