Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Mérleg utca, 5. kerület

További információk a képhez

1978, Mérleg utca 2, , a Gresham borozó. A XIX. század közepén hosszú időn át ebben az utcában állt a hiteles mérleg. Ehhez valószínűleg köze lehet, hogy a tér neve-amelyből az utca nyílik- volt Rakpiac is...
A teljes kép itt. Ezen egy kicsit még látszik a ház (palota) oldalsó bejárata. Turay Ida (az akkor még lakóház utolsó lakója) megkért, hogy nyissam ki neki a kaput és a kezembe nyomta a kulcsot. Természetesem megtettem. Nagyon szerettem és még szeretem ma is. Nyugodjék békében!  

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Mérleg utca, 1838-tól Waage Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (126790), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©