Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880 táján, Hajó (Fehér hajó) utca, 4., (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1875-1885. Fehér hajó utca a Belvárosban. Hogy, hogy nem, az utca azóta sem lett szélesebb.
Ui.: Fehér hajó (Weisses Schiff): a XVII-XIX. században itt állott szálló neve. 1871-ben lebontották, hogy helyén megnyithassák a Bécsi utcát a Kristóf tér és az Erzsébet tér között.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Fehér hajó utca, 1874-től Hajó utca, 1817-től Schiff Gasse, 1790-től Weisses Schiff Gasse (Fehér Hajó utca), 1770-től Serviten Gasse (Szervita utca, vagy Szerviták utcája), 1695-től Ofene Tor Gasse (Budai kapu utca), 1690-től Waitzner Tor Gasse (Váci kapu utca), Pastein Gasse (Bástya utca) egy része
  • Forrás: users.atw.hu, Wienwurm Antal
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©