Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Egyetem tér, 4., (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1909 körül az Egyetem téren a Központi Egyetem (1898-1899 Baumgarten Sándor, Herzog Fülöp Ferenc, Knötgen Gusztáv). (Ma az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara).
Ekkor még megvan a díszes kupolája. Mellete a Egyetemi Kisboldogasszony templom (1715-1742).
Ellőtte egy nyitott peronú villamos. Még pedig az első normál (1435 mm) nyomtávú budapesti villamos. Na de honnan és hova is ment? A válasz itt, meg itt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Egyetem tér, 1936-tól Pázmány Péter tér, 1874-től Egyetem tér, 1849-től Universitat Gasse (Egyetem utca)
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."