Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Vörösmarty tér, (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1969, Belváros, Vörösmarty tér és a Pesti Vigadó mögötti ürestelek parkoló gyanánt. A Dorottya utcából három sávon özönlik a forgalom a Vörösmarty téren keresztül a Váci utca felé! Az itt látható autók megfejtése egy külön fejezetet igényel. A járdaszigeten négy szemétgyűjtő is fellelhető. A közvilágítást adó eszköz ugyanitt, számomra rejtély!
A téren ott a Gerbeaud-ház, eredetileg a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank székháza
Aljában ekkoriban (1948-1984-ig) a Vörösmarty nevét viselő cukrászdával. A cukrászda előtt a Földalatti lejáró, ami ugyebár már nem az eredeti Földalatti lejáró. Ez már nem az "igazi"!
És itt vannak a míves kandeláberek is.
Jelenlegi és régebbi nevei:

1926-ban kapta meg a mai Vörösmarty tér nevet, 1874-től Gizella tér, 1866-tól Régi Színház tér (Alte Theaterplatz), 1850-től Színház tér (Theaterplatz), 1846-tól Német Színház tér (Deutsche Theaterplatz) , 1833-tól Játékszín tér, 1830-as évektől Harmincad tér (Dreysigstplatz), 1920-tól újból Gizella tér, 1918-ban a Károlyi Mihály tér , 1812-től Theátrom piatcza
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Bernáth Jánosné
...............és hát - női szemmel nézve - szemben kicsit jobbra ott volt a Luxus áruház, valóban minőségi, modern cuccokkal és ehhez illő árakkal
2013. november 16. 17:44