Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1964. Felszabadulás tér. A Párisi udvar épületében a Jégbüfé ekkor már csak 1 f-fel! Az autók még dübörögnek a Kígyó utcában. Az emberek öltözködése itt is figyelemreméltó: mindenki térd alatti felsőt visel. 
(Kaptam egy kiegészítő hozzászólást ez ügyben. Tudom, hogy ezt, a térd alatti felsőt általában kabátnak hívják, de volt még lóden-kabát, viharkabát, Orkán-kabát, tavaszi-kabát, télikabát, esőkabát, stb. És mivel jómagam nem ismertem fel mindet iziben, ezért választottam a kabát szót.)
Na de melyik melyik?
A csibilámpa is jelen van.
A "napjainkban" = 2014.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1874-től Ferenciek tere, 1874-től az egyik része Kígyó tér, Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, 1788-tól Schlangen Platz, 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1690-től Herrngasse (Úri utca), 1690-ben Hatvaner Strsasse, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: Fortepan (09141), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Bernáth Jánosné
Azt hiszem az orkán kabát ekkor már kezdett kimenni a divatból. Tavaszi kabátot hordtunk, szövetből - úgy emlékszem.
2013. október 11. 22:41