Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Városház utca, 5. kerület

További információk a képhez

1968. Városház utca. Talán sokaknak meglepő (többek között nekem is!), hogy a forgalom nagysága semmit sem változott 50 éve!
Ami változott: a járművek márkája. (itt van: Volga-M-21, Wartburg 312,  Robur, Trabant, Bogár, plusz az a rengeteg autó, amiket fel sem ismerek. De a segítség is megérkezett Olsvay Endre és Dorogman László jóvoltából.
A Párizsi utca már akkor is egyirányú volt. Jelzi ezt a korabeli " "egyirányú utca" tábla. És parkolni sem lehetet látástól vakulásig. Bár ezt  nem vették olyan  szigorúan, mint manapság. (ha megállsz egy ilyen helyen a taxival 5, azaz ÖT DARAB  másodpercre, hogy az utas kiszálljon, már kapod is a 30000 forintos büntetést !!!)....
Ne akarj taxis lennii manapság!
A fém szemétgyűjtőt pedig felváltotta a műanyag.
A bejárat a Párizsi utca felöl az 1930-as évekből. Még KIRÁLYI FŐ-POSTAHIVATAL néven.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Városház utca, 1874-től Gránátos utca, 1830-től Granadier Gasse, 1690-től Háromszeg utca, Barmherzige Gasse (Irgalmasok vagy Irgalmas barátok utcája, A XVI.-XVII. században a Bárczy István és a Gerlóczy utca között Szent Péter utca nahalle, A XVI. században Szent Péter utca, A XV. században Kalácssütő utca
  • Forrás: Fortepan (03991), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
Tényleg szenzációs autókavalkád!
hadd próbálkozzam meg néhány azonosítással:
Alulról fölfele: egy Peugeot 404-es araszol be félig láthatóan, a fölötte cammogó Volgától „Északkeletre” Opel Kadett parkol, fölötte pedig egy Fiat 1300/1500-as. Mellette baktat egy VW Caravette, vele és a Fiattal egy Ford Cortina „háromszögel”. A Trabi, Bogár, Warszawa evidens, s az a gyanúm-benyomásom, hogy egy Rover 2000-es, ami a jobb oldali parkoló sorban a legelső! A furgon fölött az udvarra pedig alighanem egy Renault R16-os készül befordulni.
2013. december 17. 21:46