Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964-1972, Ferenciek tere (Felszabadulás tér), 5. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Felszabadulás tér. Hátul az Erzsébet híd és a pesti hídfő. A Szabad sajtó út oldalában a Klotild paloták egy kissé lepusztultan. Az úton egy Ikarus 620-as, nagy valószínűséggel 7-es.
A sínen úgy tűnik egy UV szerelvény. 
A háttérben Belvárosi plébániatemplom.
A közvilágításban osztoznak az ostorlámpák és az UFO .
A Kígyó utcában még tombol a járműforgalom, a sarkán pedig a csibilámpa ad útbaigazítást az eltévelyedetteknek!
Oldalt a Brudern-ház, avagy IBUSZ-palota az aljában a Párizsi udvarral és a Jégbüfével. És még busz-sáv sincs! A nagy kérdés a kép közepén látható piros autó. Talán egy Chevrolet ?
Bauer Attila kedves látogató szerint: A piros autó egy Cadillac.
Ui.: Megérkezett egy másik megfejtés is, Szemerszky László kedves látogató jóvoltából: 1958 Chevrolet Biscayne 4-Door Sedan.
Köszi László!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Ferenciek tere, Felszabadulás tér, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-től Herrngasse (Úri utca), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, Apponyi tér, Kígyó tér
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Attila Bauer
Attila Bauer
A piros autó egy Cadillac ;)
2013. július 08. 00:03
Bernáth Jánosné
Valószínűleg egy idegenbe szakadt hazánkfia látogatott haza...............mert abban az időben "kínos" lett volna az ittenieknek ilyen autóval furikázni
2013. november 17. 18:32