Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Felszabadulás tér , 5. kerület

További információk a képhez

195 -es évek. A  Felszabadulás téren nyüzsög a felszini forgalom nyitot peronú villamosokkal, járdaszigettel, valamint, hoppá: egy rendőrbódéval a Petőfi Sándor utca sarkán! A teherautó vajh mely típusú?
A Pesti Ferences templom és  környéke. Baloldalt a Brudern-ház, avagy IBUSZ-palota az aljában a Párizsi udvarral és a Jégbüfével, ami ekkor még JÉGBÜFFÉ...egy speciális felülnézetből.
Ugye, milyen furcsa a tér az aluljáró nélkül! 
A kutyafáját: mintha csak néhány éve lett volna.... 
Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy valami hasonló lesz a környék hamarosan...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Ferenciek tere, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-től Herrngasse (Úri utca), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, Apponyi tér, Felszabadulás tér, Kígyó tér
 • Forrás: egykor.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Kovátsné Tóth Klára
Kovátsné Tóth Klára
A rendőrbódé nem a Váci, hanem a Petőfi Sándor utca sarkán van.
2013. október 03. 08:56
  Popovics András
  Popovics András
  Ez így ebben a formában teljesen igaz! Köszönöm, javítom.
  2013. október 03. 14:57
Mihálffy László
Megintcsak 1500-asok, póttal. Inkább 50-es éveknek mondanám.
2013. október 13. 16:22