Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Széchenyi Lánchíd, 5. kerület

További információk a képhez

1949. A Lánchíd. És ott a terheléspróba a 100 évvel későbbi újraátadás előtt. A hídon Csepelek, MÁVAG tr-5-ösök, meg egyebek.
Háttérben a Gresham palota, és a még 1963-ig meg sem épült "Spenótház" foghíjtelke.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Széchenyi Lánchíd
 • Forrás: Fortepan.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Sebestyén Mihály
A képen egyetlen Ikarus sincs, nem is lehet, hiszen a gyár legelső típusa, az IK-30, csak 1951-ben állt forgalomba. A képen látható autóbuszok a MÁVAG TR-5-ösei.
2013. április 12. 20:35
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi. Már MÁVAG-ból is fejlődőképes vagyok...
  2013. április 13. 19:07