Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1899, Eskü (Március 15.) tér, 4. (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1899, Eskü (Március 15.) tér. A régi Erzsébet híd építése kezdődik a Belvárosi plébániatemplom mellett. A mai Szabad sajtó út és Kossuth Lajos út nyomvonalán még házak állnak. A Klotildok sincsenek még sehol, legfeljebb a déli Klotild épp épül.
Elöl az Osztálysorsjáték palotáját kezdik. A hátsóbb állványozás mögötti. Hiányzik az utolsó emelet (Zsolt Tehtube). 
Köszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Március 15. tér, 1874-től Eskü tér, 1870-től Pfarr Platz (Plébánia tér), 1750-től Kirchen Platz (Templom tér), 1740-től Dreifaltigkeits Platz (Szentháromság tér), 1700-tól Runde gegen die Kirche (A templommal szembeni körönd), 1690-től Kürch Platz
  • Forrás: Budapest Anno
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Zsolt Tehtube
Zsolt Tehtube
A déli Klotild épp épül. Elöl az Osztálysorsjáték palotáját kezdik. A hátsóbb állványozás mögötti. Hiányzik az utolsó emelet. Még áll a régi pesti városháza a templom mögött.
2012. december 22. 23:13