Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Tanács körút, 5. kerület

További információk a képhez

1976. Tanács körúton halad az 52/A jelű UV villamos a Marx tértől a Határ út felé. Mellette egy 125-ös Polski fiat. A Deák téri Evangélikus templom tetején egy vöröscsillag, na persze csak látszólag, mert valójában a mögötte lévő rendőr főkapitányság tetején volt.
A bazársoron még egy régi típusú telefofülke, de mellette már egy új fajta fém szemétgyűjtő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Károly körút, Országút, 1916-tól IV. Károly király út, 1918-ban Népakarat körút, Népkörút, 1919-től megint Károly körút , 1926-tól ismét Károly király út, 1945-től Somogyi Béla út, 1953-tól Tanács körút , 1991-től Károly körút
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Peter Lubowsky
Peter Lubowsky
A telefonfülke mögötti kapun lehetett a Fővárosi Tanács épületeibe "hátulról" bejutni. (A "hátulról" azt is jelenti, hogy ha a portás "szemet hunyt"...) A kaputól jobbra egy Virágüzlet, és egy Töltőtoll és golyóstoll üzlet (közvetlen, személyes emlékem). Aki emlékszik még: itt lehetett a kiürült golyóstoll-betéteket töltetni.
2013. május 12. 11:44
Olsvay Endre
Legtovább Marosán József mester-iparos műhely-üzletében volt erre mód, a Múzeum krt. 5.sz. alatt, 2001 tavaszáig, 87 éves koráig vitte boltját és szolgáltatását! (Javított, töltött, árult és SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT [!!] tollakat…) Jellegzetes, sokoldalú, emléklezetes figurája volt ő a tradicionális Bpest hírmondó-szigeteinek!
2013. december 29. 21:23