Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Vaspálya utca, 10 kerület

További információk a képhez

1943, Vaspálya utca 4. Miklós Lajos járműgyártó mester üzeme előtt a Zwack Likőrgyárnak gyártott platós lovaskocsi. Az önsúlyt nem látni, de a raksúly az 35 q, azaz 35 mázsa, azaz 3,5 tonna. Ez még manapság is egy szép summa egy teherautónak. No de akkor igen-igen combos lovak kellettek egy ilyen rakomány továbbításához...! Láttam már néhány lovaskocsit életemben, de ez számomra ez a "lovaskocsi deluxe". Talán úgy is fogalmazhatnék, hogy a lovak által vontatott teherszállításra használt legszebb jármű az eddigi ismereteim szerint...
Ui.: vaspálya: a vasút múlt századi neve. Inkább a XX. századbeli...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1911-től Vaspálya utca, 1875-től Alsó Vaspálya utca
  • Forrás: Fortepan.hu (141052), orig: MIKLÓS LAJOS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©