Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Somfa utca, 10. kerület

További információk a képhez

1954, Somfa utca 10., Fertő utca sarok. Kompozició, IIllóolaj és vegyészetigyár.
Az illóolajgyártás és gyógynövénytermesztés külföldön is elismert szakembere Bittera Gyula volt. 
Korán felismerte az illóolaj-tartalmú növények hazai termesztésének és feldolgozásának jelentőségét. Foglalkozott illatos és gyógyászati célokat szolgáló növényi kivonatok készítésével is.
1924-ben, Budapesten létrehozta önálló illóolajgyárát. 
1949-ben Bittera budapesti gyárát államosították. 1952-től folytathatta kutatásait, majd a Növényolajipari Kutató Intézet, végül a Gyógynövénykutató Intézet munkatársa lett. 


Jelenlegi és régebbi nevei:

1884-től Somfa utca
  • Forrás: Fortepan.hu (09283), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©