Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Pongrácz út, 10. kerület

További információk a képhez

1969, Pongrácz út, a Petőfi mozi.
A Pongrácz telepen 1940 novemberére elkészült az első 20 lakóház.
A telep leendő lakosainak kulturális igényeire gondolva határozott a főváros egy mozi építéséről is a telep délkeleti sarkában. 1941 nyarán kezdett üzemelni. Tervezte: Horváth Szabolcs. Nagyon egyszerű kiképzésű, ideiglenesnek szánt épület volt. Az 1950-es évek elején át is építették. Az épületben 460 személy befogadására alkalmas nézőtér volt, büfével, ruhatárral, irodával, pénztárral, előcsarnokkal, szélfogóval, mellékhelyiségekkel és központi légfűtéses berendezéssel.
és egészen 1980-ig működött Petőfi moziként.
Jómagam az Égi háború című francia filmet láttam itt a 60-as évek végén Jean Gabin-nel.
Az itt és ekkor aktuális filmek: a A nagymenő és a Kémek háborúja.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Pongrácz út, 1890-es évektől Ligettelki út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, users.ininet.hu, Wotan Doctor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©