Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Budai alsó rakpart (Raoul Wallenberg) rakpart, 11. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Budai alsó rakpart (Raoul Wallenberg) rakpart.
Valami hiányzik a képről! Ezért láthatjuk a Fővámpalota (1871-1874 Ybl Miklós) épületét és távolabb pedig az Elevátorházat (Ulrich Keresztély). Ha látszana az, ami hiányzik, akkor nem láthatnánk azt ami látunk. Ez pedig nem más, mint a Ferencz József, híd (1896), azaz 1946-tól Szabadság híd. Maga a rakpart még rendezetlen. Így utólag is nagy köszönet Klösz Györgynek! No meg a Fortepan-nak is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2010-től RaoulWallenberg rakpart, Előzőleg: Budai alsó rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (82626), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.101, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."