Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910, Királyi József Műegyetem, 11. kerület (1950-től)

További információk a képhez

1910, Királyi József Műegyetem. Később Magyar Királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, aztán Budapesti Műszaki Egyetem.
2000-től napjainkig Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.
Az 1909/10-es tanévet a Műegyetem már Buda akkori legrégibb részén, Lágymányoson kezdte meg, ahol Czigler Győző, Hauszmann Alajos és Pecz Samu tervezte épületekbe.
A képen ugyan nem látszik, de közvetlenül az épületek mögött ekkor még ott volt a lágymányosi tó.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Institutum Geometricum, József Ipartanoda, Királyi József Műegyetem, Magyar Királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Forrás: budapest anno
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©