Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Móricz Zsigmond körtér, 11. kerület

További információk a képhez

1949, Móricz Zsigmond körtér. Szemben a Bartók Béla út.
A házak zöme felismerhető.
Az S ttípusú 11-es villamos ekkoriban a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között járt. A többi jármű megfejtését a tisztelt látogatókra bízom. Az első teherautó tetején a háromszög akkoriban a hosszú járműveket jelölte. A villamosnak még fényszórója sem volt...(Szőke Miklós).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Móricz Zsigmond körtér, 1929-től Horthy Miklós körtér

Érdemes utánanézni:



  • Forrás: Fortepan.hu (16524), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©