Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Budaörsi út az M1-M7 közös szakaszánál, 11. kerület

További információk a képhez

1968, Budaörsi út az M1-M7 közös szakaszánál. Jobbra a Budaörsi út. Szemben, az Osztapenko szobor mögött maga az M1-M7 közös szakasza. Előtérben Ilja Afanaszjevics Osztapenko szobra. Ilja Afanaszjev Osztapenko (1904-1944) a szovjet Vörös Hadsereg századosa volt. Budapest ostromakor, 1944 decemberében (parlamenterként), a később róla állított szobor közelében vesztette életét. Mára már bizonyított, hogy nem a németek lőtték le, hanem aknára futott dzsipjében halt szörnyet. Az "elvtárs" szobra viszont már néhány kilométerrel arrébb, a budapesti szoborparkban fellelhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Budaörsi út
  • Forrás: Fortepan.hu (94776), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©