Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Budaörsi út az Osztapenko szobornál, 11. kerület

További információk a képhez

1975, Budaörsi út az Osztapenko szobornál. Az M1-M7 autópálya közös szakaszának kezdeténél. Távolban a Gellért-hegy látszik. Az előtérben pedig egy "megváltozott képességű" (fejet cserélt) csibilámpa. Hja kérem, így múlik el a világ dicsősége.. (1904-1944): a szovjet Vörös Hadsereg századosa volt. Budapest ostromakor, 1944 decemberében (parlamenterként ), a később róla állított szobor közelben vesztette életét. A Sasadi út magasságában még gyalog is át lehetett menni a túloldalra. Manapság egy egérnek, de talán egy szúnyognak sincs esélye erre...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Budaörsi út
  • Forrás: Fortepan.hu (206118), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Kereki Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©