Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1940. Szent Gellért tér. A fürdő medencéjében a víz már hullámzik... Látszik itt a Bartók Béla út (ami ezen időben Horthy Miklós út volt), a Budafoki út, a Kelenhegyi út, a Kemenes utca, és a Ferenc József (Szabadság híd) is. A híd végén még ott vannak a vámkapuk. És közöttük halad két pár villamos vágány jobbra is . Valamint a Barlangkápolna alatti, majdnem kör alakú tér is érdekes. 
A kicsit később lett szovjet emlékmű helyén a HÉV-forduló helyén a budafoki/törökbálinti HÉV régi hurokvágánya. Látható, hogy az érkezõ szerelvények elõször (a házasságkötõ terem mellett) jobbra fordultak, majd a hurok belsõ oldalán a tulajdonképpeni "helyes oldalon" volt a le- és felszállás (ekkor még baloldali közlekedés volt!).

Jelenlegi és régebbi nevei:

Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér, 1920-tól Szent Gellért tér
  • Forrás: http://ik435t.freeweb.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
Igen, amíg 1942-ben át nem adták a Körtér akkor rendkívül korszerű megacsomópontját (azzal a bizonyos Gombával), addig a törökbálinti+tétényi HÉVek innét indultak. „Mezei” villamosjáratnak nem volt végállomása már itt. (De a jobbra forduló vágánypár sem a 63-asé, mert azé csak a világháború után lett, ezen itt még a 71-es bandukolt…)
2014. január 06. 05:43