Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969 táján, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1969 táján. A Szent Gellért tér a Gellért szállóval (Hotel Gellért). És  a rengeteg (számomra ) nem felismerhető járművel, ámde  vöröscsillaggal a szovjet emlékmű tetején, ami ezen esetben arany színű volt! Egy kis szovjet képzavar...
Nekem kifejezetten tetszenek a bumeráng alakú járdaszigetek és az egyiken a várócsarnok az utasoknak.
Az úttest kockakő, a háttér a Szabadság híd és a Szent Gellért-sziklatemplom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér, 1920-tól Szent Gellért tér
  • Forrás: Internet, Facebook
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
A kép biztos, hogy nem '71-es, hanem 1970 április 3-a előtti!!
Indok: a kép közepén látható két pótkocsis /!/ villamosszerelvény errefelé a 42-es volt, de annak végállomását a Metró 70-es megnyitásával egyidőben a Madách térre helyezték a Körtér helyett. (Ott már eleve nem is lehettet pótkocsis, de akkor itt sem tűnhet már föl! – Más kérdés, hogy 1968-tól kezdődően a 42-esben fokozatosan megjelentek az UV-k, úgyhogy az 1970-es áthelyezésre már javarészt azok közlekedtek, ezért a kép valószínűsíthetően inkább '68/69-es, az Ikarus 180-as, ami a villamos mellett látható mondjuk a '69 felé „billenti” a mérleg nyelvét )
2014. január 06. 08:46