Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Frangepán utca, 13. kerület

További információk a képhez

1968, Frangepán utca 53. sz. előtt Pálfalvy József verklis. Amint azt tudjuk: Nem wurlitzer a verkli. Ui.: Frangepán: a horvát származású Frangepánok (Frankopan) a XV-XVII.században szerepeltek a magyar történelemben. A család kiemelkedő tagjai közül a valószínű névadó: Ferenc Kristóf (16201971), a Wesselényi-féle főúri összeesküvés résztvevője, akit az ausztriai Wiener Neustadtban (magyarul: Bécsújhely) sógorával, Zrínyi Péterrel együtt lefejeztek. A család vele kihalt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1897-től Frangepán utca
  • Forrás: Fortepan.hu (177557), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."