Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Reitter Ferenc utca, 13. kerület

További információk a képhez

1969, Reitter Ferenc utca 132., a Szerszám- és Gépelemgyárak Budapesti Forgácsoló Szerszámgyára (később Forgácsoló-Szerszámipari Vállalat, illetve FORCON Szerszámipari Vállalat).  
Ui.: Reitter Ferenc (1813-1874): mérnök, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. 1861-ben elkészítette a főváros ügyrendjét és építési szabályzazát. kidolgozta Buda városrendezési , a budai és pesti duna-szakasz szabályozási és a rakpartok kiépítésének terveit. A Fővárosi Közmunkák Tanácsának egyik megalapítója, főmérnöke. Az ő tervezete volt a Nagykörút nyomvonalán a Pesti csatorna is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1911-től Reitter Ferenc utca, 1897-től Tasi utca
  • Forrás: Fortepan.hu (208486), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©