Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1975, Váci út, a Csavargyár óratornya. Egészen pontosan, ha a Váci út 168/b jelzésnél kifelé haladva balra tekintettünk, akkor megláthatjuk a Csavargyár óratornyát. Fél egy múlt nyolc perccel...Hogy manapság mit láthatunk, ha ugyanonnan ugyanoda betekintünk, az a 2011-es utcaképből kiderül.
De érdemes megnézni,hogy miből is lett: 1895, Váci út, az Első Magyar Csavargyár.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút, Országút
  • Forrás: Fortepan.hu ( 41173), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©