Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Árpád híd, 13. kerület

További információk a képhez

1971. Az Árpád híd pesti hídfőjénél. Valószínűleg a margitszigeti megálló látszik a képen.
Az Árpád híd építése 1939-ben indult meg Kossalka János tervei szerint. Az építkezés 1943-ban, a második világháború miatt félbeszakadt. Ezért maradhatott az egyetlen híd, amit a németek nem robbantottak fel. 1948-ban folytatódott a munka Széchy Károly és Sávoly Pál irányításával. Eredetileg Árpád híd lett volna a neve, de 1950. november 7-én (!) Sztálinról nevezték el. 1958-tól Árpád híd.
1980–1984 között 2×3 sávosra bővült.
Már 1971-ben is volt forgalmi dugó rajta...
Az útbaigazítást a csibilámpa végzi.
Ikarus 180-as, Stuka, Bengáli, Wartburg,Trabant, VW az 1, azaz egy darab sávon az Árpád hídon Buda felé!
Ekkor még a Budáról Pest felé igyekvőknek a pesti hídfőnél meg kellett várni az éppen arra járó villamos elhaladtát a továbbjutáshoz, mert a sinek melletti úttest olyan keskeny volt, hogy csak egy jármű fért ott el. (Ha jól emlékszem...) Mindez azért, mert, az Árpád hídnak csak a középső harmada volt megépítve, és járható.
A szemben lévő budai hegyoldal csak kicsiny részben volt lakott...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1958-tól Árpád híd, 1950-től Sztálin híd
  • Forrás: ik435t.freeweb.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©